Personeel

De Risico Inventarisatie en -Evaluatie

Waarschijnlijk bent u niet dagelijks bezig met de ‘verborgen’ risico’s in uw winkel. Toch is het verstandig om stil te staan bij maatregelen voor een veilige en gezonde werkplek. Het gaat om bewustwording. Een goed handvat is het uitvoeren van de wettelijke verplichte RI&E. U bent als werkgever verplicht om de RI&E uit te voeren.

Per 1 juli 2023 zijn de tabaks- en gemakswinkels aangesloten bij de cao Retail Non-Food.

Is er in de cao Retail Non-Food een RI&E opgenomen?
Werkgevers zijn wettelijk verplicht om de risico’s m.b.t. arbeidsomstandigheden in kaart te brengen. De huidige digitale Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E) voor de tabaks- en gemakswinkels is niet meer actueel.
De RI&E Fashion (Mode en Schoenen) en Sportdetailhandel, artikel 12 van de cao, wordt na de zomer 2023 geactualiseerd. Hierin wordt de mogelijkheid meegenomen dat ook de tabaks- en gemakswinkels de RI&E Fashion kunnen uitvoeren.

Heeft u een actuele, getoetste en goedgekeurde RI&E dan blijft deze geldig.

De RI&E Fashion wordt na de actualisatie ter goedkeuring voorgelegd aan de vakbonden. Zodra de goedkeuring van e vakbonden verkregen is hoeven werkgevers met minder dan 25 werknemers per vestiging de RI&E niet meer te laten toetsen en maken zij hier verder geen kosten voor.

Introductie RIE

Zoeken in het Kenniscentrum

Kun je niet vinden wat je zoekt?
Neem dan contact met ons op.