Actueel

Nederland op tijd klaar voor nieuwe ‘debitkaarten’

Buitenlandse bezoekers en Nederlanders met nieuwe betaalpassen van de merken Debit Mastercard en Visa Debit kunnen daarmee in de meeste Nederlandse winkels betalen. Dat meldde 20 januari jl. Betaalvereniging Nederland. Samen met onder meer banken en retail is er aan gewerkt om vóór het einde van 2022 het merendeel van de betaalautomaten in Nederland aan te passen of te vervangen zodat ze geschikt zijn voor deze nieuwe ‘debitkaarten’.

Vooral bezoekers uit het buitenland hebben die nieuwe betaalpassen op zak en in toenemende mate ook Nederlanders. Gijs Boudewijn, directeur van Betaalvereniging Nederland: “Aan de meeste Nederlandse kassa’s kunnen klanten voortaan ook pinnen met kaarten van Visa Debit en Debit Mastercard, net als in de landen om ons heen. Dat is fijn voor toeristen én voor Nederlanders die de komende jaren allemaal die nieuwe betaalpassen krijgen.” Op www.pin.nl kunt u gratis voorlichtingsmateriaal bestellen, om bij de kassa te laten zien met welke kaartsoorten klanten kunnen pinnen: stickers, borden en zogeheten ‘wobblers’ met daarop de merklogo’s van de nieuwe betaalpassen.

Nu de meeste betaalautomaten daar klaar voor zijn en de rest snel volgt, kunnen de komende jaren 30 miljoen Nederlandse betaalpassen van de merken Maestro en V PAY geleidelijk worden vervangen. Naar verwachting zullen dan over zes jaar alle huidige Nederlandse betaalpassen zijn ingewisseld voor nieuwe passen van de merken Visa Debit en Debit Mastercard. In de tussentijd kan iedereen met een geldige betaalpas van V PAY of Maestro overal binnen Europa gewoon blijven betalen en contant geld opnemen.

Een nieuwe betaalpas wordt tijdig en automatisch opgestuurd door de bank, daar hoeft een kaarthouder zelf niets voor te doen!

debitkaartacceptatieklein_w300_h400

Zoeken in het Kenniscentrum

Kun je niet vinden wat je zoekt?
Neem dan contact met ons op.