Actueel

“Verdwijnen ondernemers in de regio door fout overheidsbeleid?”

Begin deze week vond in het Retailhuis in Zeist een debat plaats met (kandidaat) Tweede Kamerleden. Janwillem Burgering was één van de inleiders bij dit retaildebat.

Zijn stelling was dat de landelijke overheid onvoldoende oog heeft voor de effecten van maatregelen op de grensregio’s. De hele retail wordt geraakt door grote accijns- en prijsverschilen met België en Duitsland.

“Dit wordt veroorzaakt door een overheid die niet zorgt voor een gelijk speelveld. De leefbaarheid en bedrijvigheid in dorpen, buurten, wijken en steden wordt aangetast. Van Delfzijl, via Hardenberg en Winterswijk naar Heerlen en Cadzand. Overheid zorgt u wel goed voor de retail in de regio? Verdwijnen ondernemers in de regio niet door fout overheidsbeleid? En wat gaat u daaraan doen?”, aldus de NSO Retail directeur.

Vanuit het panel werd begripvol gereageerd op de stelling. De spanning tussen landelijk beleid en hoe dat neerslaat in de regio werd onderkent.

Evenals het debat tijdens de NSO Retail Beurs was dit een mooie gelegenheid om de functie van onze winkels in buurten en wijken onder de aandacht te brengen. Dit biedt aanknopingspunten voor nà de verkiezingen van 22 november a.s.

50287-Lobbycampagne-posters-nieuw-21 (1) (1)

Zoeken in het Kenniscentrum

Kun je niet vinden wat je zoekt?
Neem dan contact met ons op.