Campagnes

Campagne ‘Mag het ietsje minder zijn?’

In de detailhandel werken bijna 900.000 mensen. Samen leveren wij een grote economische en sociale bijdrage aan Nederland. Dit wordt te vaak vanzelfsprekend gevonden, omdat een winkel altijd in de buurt is.

Daarom starten NSO Retail en collega-brancheorganisaties de campagne ‘Mag het ietsje minder zijn?’ Hiermee willen we de meerwaarde van de winkelier breed uitdragen, zodat consumenten ons belang gaan inzien, zodat Den Haag onze belangen hoger op de politieke agenda zet en zodat wij vaker aan tafel zitten als beleid tot stand komt.

Inhoudelijk pleiten we ervoor dat dít ietsje minder mag zijn:

  • Complexe regels;
  • Accijnzen en btw;
  • Loonkosten voor werkgevers;
  • Lasten- en regeldruk.
  • En mag dit ietsje meer?

Waardering voor ondernemerschap;

  • Toegang tot financiering;
  • Investering in winkelgebieden;
  • Bescherming tegen hoge huren.

Om zoveel mogelijk mensen te bereiken, slaan voor deze campagne verschillende verenigingen de handen ineen. ‘Mag het ietsje minder zijn’ is een campagne op initiatief van de NBOV, Vakcentrum en INretail. Daarbij haken onder meer ANKO, KNS, Techniek Nederland, Debevo, NSO Retail en NVER ook aan.

Als lid van NSO Retail is ook jouw netwerk van groot belang. Daarom vragen we jou of je de boodschap breed wil uitdragen op jouw social media.

Ga hiervoor naar de toolkit en gebruik de campagnebeelden en -teksten die je daar vindt op jouw LinkedIn-, Facebook- en Instagram-pagina’s.

Volg ook allemaal de socials! Het is belangrijk om ook met de organische berichten veel mensen te bereiken: volg, like, reageer op en deel alle berichten. Hieronder nog alle socials op een rij:

– Facebook: https://www.facebook.com/ietsjeminder 

– Instagram: https://www.instagram.com/ietsjeminder/ 

– LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/100283219/admin/feed/posts/ 

Gebruik de hashtag #ietsjeminder en #kiesretail bij je berichten. Dan komen deze terecht op de wall of fame van ietsjeminder.nl

Laten we samen aan de bel trekken. Want jij, als winkelier, bent méér waard!

50287-Lobbycampagne-posters-nieuw-21 (1) (1)

Campagne Mag het ietsje minder zijn?

Zoeken in het Kenniscentrum

Kun je niet vinden wat je zoekt?
Neem dan contact met ons op.