Campagnes

Samen Digitaal Veilig

We werken steeds meer digitaal en dat heeft veel voordelen. Maar er kleven ook risico’s aan: internetcriminelen vinden elke dag weer nieuwe manieren om software en systemen te hacken. Hoe is het bij u met de digitale veiligheid?

Zijn uw medewerkers goed getraind?

  • Klikken ze nooit op een onbekende link in een e-mail?
  • Gebruikt iedereen veilige wachtwoorden?
  • Worden updates altijd meteen geïnstalleerd?
  • En heeft u een goede back-up? Weet u dat zeker?

Veel ondernemers denken, helaas onterecht, dat ze het goed geregeld hebben. Digitale veiligheid is ook best complex, omdat het niet alleen om technische zaken gaat, maar ook om gedrag en bewustzijn. Wist u dat in meer dan de helft van de gevallen een hack kan gebeuren door menselijke fouten? Daarom is het zo belangrijk om bewustzijn te trainen.

U kunt geen risico nemen
Het zal je maar gebeuren: plotseling geen toegang meer tot uw klantgegevens of een geïnfecteerde mail naar al je klanten. Uw gegevens worden gegijzeld en u krijgt ze pas terug na het betalen van losgeld. Uw bedrijf ligt ondertussen stil. Wat denkt u dat dat doet met uw omzet? En met uw reputatie? U kunt geen risico nemen als het gaat om digitale veiligheid.

Online criminaliteit, zoals hacking of phishing, is een steeds grotere zorg, juist voor kleine- en middelgrote ondernemingen. Er zijn veel voorbeelden van ondernemers die zijn gehackt. En allemaal zeggen ze: ik had nooit verwacht dat het mij zou gebeuren.

Vaak heeft u niet de tijd en kennis om je goed tegen digitale dreigingen te beveiligen. Daarom biedt NSO Retail nu hulp met het platform Samen Digitaal Veilig.

Zet kosteloos de eerste stappen
Samen Digitaal Veilig helpt u met het slim invoeren van een paar simpele maatregelen die uw digitale veiligheid snel verhogen! U doet dat niet alleen; ook uw medewerkers spelen een belangrijke rol. In het platform komen alle groepen samen: uzelf, uw medewerkers en eventuele leveranciers:

  • Verhoog je kennis van uw medewerkers met praktische instructiefilmpjes
  • Check de afspraken met uw IT-leveranciers met een handige vragenlijst
  • Krijg beter inzicht in uw situatie met een organisatiescan

Alle resultaten komen samen in een overzichtelijk dashboard; zo weet je precies waar je mee aan de slag moet!

Doe mee!
Ga direct naar samendigitaalveilig.nl/starten-met-cybersecurity/om je aan te melden of kijk op samendigitaalveilig.nl voor meer informatie.


sdv-logo-rgb-m

Samen Digitaal Veilig

Zoeken in het Kenniscentrum

Kun je niet vinden wat je zoekt?
Neem dan contact met ons op.