Bedrijfshulpverlening (BHV)

BHV: veilig, eenvoudig en betaalbaar geregeld met Help123 

Als ondernemer probeert u ongelukken altijd te voorkomen, maar als het noodlot toch toeslaat wilt u dat iedereen binnen uw bedrijf weet wat hij of zij moet doen. Snel ingrijpen en hulpdiensten waarschuwen, kan erger voorkomen. Het is daarom belangrijk om bedrijfshulpverlening (BHV) goed te organiseren. Ondernemers vinden de regelgeving rondom bedrijfshulpverlening (BHV) echter vaak onduidelijk. Ook zijn de kosten aan de hoge kant.

Met de aansluiting bij Help123 heeft de NSO het voor de tabakswinkel voor elkaar gekregen dat BHV op eenvoudige wijze en met zeer geringe kosten kan worden georganiseerd en ingevuld. Met Help123 maakt u een BHV-plan voor uw bedrijf, waarin u de BHV-afspraken aangeeft. Daarnaast kunnen alle medewerkers een online BHV-training volgen, waarmee zij leren hoe te handelen bij een noodgeval.

De voordelen op een rijtje:

Voordeel 1: veilig
In een klein bedrijf bent u voor bedrijfshulpverlening vaak afhankelijk van die ene medewerker die op cursus is geweest. Maar als hij of zij ziek is of op vakantie, is er niemand aanwezig die goed weet wat te doen bij bijvoorbeeld brand of als iemand een hartaanval krijgt in de winkel.

Met Help123 is die afhankelijkheid er niet meer, want alle medewerkers volgen via de app/website een online training, net zo lang tot zij geslaagd zijn. Kennis over hoe je moet handelen bij een noodgeval is daardoor bij meer mensen aanwezig en dat bevordert de veiligheid. De cursus is weliswaar minder intensief door het ontbreken van praktijktraining (die niet noodzakelijk is om aan wettelijke eisen te voldoen), maar wel afgestemd op de dagelijkse praktijk van de tabakswinkel en voldoet volledig aan de wettelijke normen.

Voordeel 2: eenvoudig
Help123 is er om u als ondernemer te ontzorgen. Via de app organiseert u eenvoudig de bedrijfshulpverlening op de werkvloer. Dat bent u als werkgever namelijk verplicht. Het systeem zorgt ervoor dat u niets vergeet en dat alle afspraken in de training van uw medewerkers terugkomen. Ook het volgen van de trainingen doen uw medewerkers online. Dat kost hen ongeveer een half uur. Zijn uw medewerkers geslaagd? Dan ontvangen zij een certificaat. Dit is een jaar geldig. Als het certificaat dreigt te verlopen, herinnert de app u eraan dat het tijd is voor de jaarlijkse herhaling van de training.

Voordeel 3: betaalbaar
Een cursus BHV kost al gauw tussen de € 150 en € 300 per BHV’er per jaar. Met Help123 betaalt u slechts €7,50 exclusief btw per medewerker. Een enorme kostenbesparing dus! Niet leden betalen € 10,00 exclusief btw per medewerker.

Wilt u nu meteen beginnen met Help123, klik dan hier. Of kijk op www.help123.eu

Vindt u het prettiger als uw BHV’er praktijkervaring opdoet tijdens een cursus? Als u de voorkeur geeft aan een praktijkcursus, of daarmee de kennis in uw team wilt aanvullen, dan is dat uiteraard een goed idee. De zorg voor veiligheid is ontzettend belangrijk en hoe u daar als ondernemer invulling aan geeft, is aan u. Met Help123 zorgt u er in ieder geval voor dat u aan de geldende minimale veiligheidseisen voldoet. Maar maatregelen nemen voor meer veiligheid kan natuurlijk altijd!