Programma 2023

De NSO Retail Beurs 2023 wordt een samenkomst van alle belanghebbenden in de tabak- en gemaksretail. Ondernemers, branche-organisatie, (winkel)formules, groothandels, fabrikanten en leveranciers zijn aanwezig voor het beantwoorden van uw vragen.

Het programma op de NSO Retail Beurs 2023 is een dagprogramma met zeer veel waardevolle kennis- en informatie-overdracht. Met presentaties afgestemd voor de drie (winkel)type ondernemers in de branche: de ondernemer met een speciaalzaak, tabakswinkel of gemakswinkel. De presentatie’s vinden plaats in de NSO Retail Dome op de beursvloer.

Het dagprogramma ziet er als volgt uit:

09.00 uur.  Samen ontbijten
De deuren van de NSO Retail Beurs 2023 gaan om 09.00 uur open. Voor de vroege vogels staat een heerlijk ontbijt klaar. 

10.00 uur.  What’s new @ NSO Retail
Presentatie: Jos Zuijdwijk en Sylvia van Kempen
Uw brancheorganisatie heeft een aantal nieuwe initiatieven en ondersteunende tools te melden. Deze worden om 10.00 uur feestelijk geïntroduceerd. Met aandacht voor onder meer: de nieuwe NSO Retail website, de vernieuwde Omzetmonitor Gemakswinkels, de INretail Ondernemersservice en –Adviestool en de nieuwe Reader Rookwaren.

10.15 uur.  Help mijn supermarkt stopt met tabaksverkoop
Presentatie: Janwillem Burgering 
Een aantal collega’s heeft al ervaring met een supermarkt die nabij hun winkel gestopt is met tabaksverkoop. Zoals Leon Soeters (Primera Vught) en Jordan Klink (CIGO, Heeswijk Dinther). Zij delen hun ervaringen met u.

11.00 uur.  Hoe de oudste tabakswinkel van Nederland zich heeft voorbereid op de nieuwe toekomst
Presentatie: Gert Koudijs m.m.v. Marco van der Horst
Interview met ondernemer Marco van der Horst (van Vreumingen, Gouda) over kansen en mogelijkheden voor ondernemers met een tabakspeciaalzaak.

11.30 uur.  Paneldiscussie met kandidaat Tweede Kamerleden
Presentatie: Jos Zuijdwijk en Janwillem Burgering
Woensdag 22 november a.s. vinden Tweede Kamerverkiezingen plaats. NSO Retail heeft een aantal (kandidaat) Kamerleden bereid gevonden vandaag naar onze vakbeurs te komen. Graag beantwoorden ze uw vragen over de toekomst en het belang van uw winkel.

12.00 uur.  Samen Lunchen (aangeboden door JTI)

13.00 uur.  Huidige positie en toekomstige kansen van de gemakswinkel
Presentatie: Janwillem Burgering
Waar liggen de kansen voor u als ondernemer met een gemakswinkel. Hoe dragen verschillende assortimentsgroepen bij aan uw brutowinst. Janwillem Burgering geeft een presentatie over de meest recente ontwikkelingen en gaat graag met u in discussie gaan over de toekomst van de gemakswinkel.

13.30 uur   Het belang van veiligheid in en rondom de tabaks-/gemakswinkel
Een presentatie van Martijn Wildeboer van het PVO (platform Veilig Ondernemen). Over onder meer de winkels die zijn uitgezonderd van het uitstalverbod (zicht van buiten naar binnen de winkel). Maar ook kijkend naar 2024: veiligheid, distributie en voorraadbeheer.

14.00 uur   Lotte’s passie voor convenience
Lotte Schouwenaars van CRS (Convenience Retail Solutions) praat u bij over actuele ontwikkelingen in het petrolkanaal. Wat kunt u daar als ondernemer in het tabaks-/gemakskanaal van leren? Zij benoemt onder meer: leeftijdsverificatiesystemen, instore advertising, bestelzuilen, etc.

14.30 uur.  Wanneer moet een ondernemer met een 7-ton winkel kiezen?
Presentatie van Gert Koudijs voor ondernemers met een (7-ton) tabakswinkel. Wanneer moet u keuzes maken en welke opties heeft u?

Praktische informatie

Wanneer
Zondag 15 oktober 2023

Opening
van 09.00 – 17.00 uur
(incl. dagprogramma)

Waar
Expo Houten
Meidoornkade 24
3992 AE Houten

Kosten
Gratis parkeren
Toegang (zie voorwaarden)
Catering

Toegangskaarten
Klik hier om te bestellen

NSO Retail

Postbus 762
3700 AT Zeist

beurs@nsoretail.nl