Actueel

Ruim 400 fraudeurs liepen bij sollicitatie tegen de lamp

De detailhandel wordt geconfronteerd met een toename van de interne fraude door medewerkers. Dat blijkt uit het Waarschuwingsregister van de Stichting Fraude Aanpak Detailhandel (FAD). Deze week overhandigde voorzitter Joop Atsma het FAD jaarverslag 2023 aan demissionair staatssecretaris Marnix van Rij van Financiën.

Het Waarschuwingsregister van de stichting FAD werd vorig jaar ruim 225.000 keer geraadpleegd door aangesloten retail bedrijven. In deze lijst worden mensen geregistreerd die bewezen intern gefraudeerd hebben. Dit leverde 405 treffers op.

“In 2023 kwam het aantal registraties in het FAD-register uit op 405. Nadat het aantal registraties de afgelopen jaren daalde, loopt het aantal weer snel op en is het percentage weer terug op het niveau van voor de COVID-periode. Dit baart de sector zorgen. Het Waarschuwingsregister is en blijft een belangrijk instrument in het fraude-preventiebeleid binnen de detailhandel. Winkeldiefstal en interne fraude kosten de ondernemer jaarlijks vele miljoenen. Het register helpt de winkelbedrijven om fraude buiten de deur te houden”, aldus Sylvia Torn, woordvoerder van Stichting FAD.

Iemand komt in het Waarschuwingsregister als er sprake is van bewezen fraude en ontslag en hiervan aangifte is gedaan bij de politie. Leden van NSO Retail kunnen gratis gebruik maken van het FAD-register (normale prijs € 175,-) deelnemen aan dit register. Kijk hier voor meer informatie.

logo FAD

Zoeken in het Kenniscentrum

Kun je niet vinden wat je zoekt?
Neem dan contact met ons op.